menu

Chilihummeri

Chilli lobster

Beginner

Ainekset

Vaniljamajoneesi

  • 1 munankeltuainen (L/XL)
  • 1 kananmuna (L/XL)
  • 15 g Dijon-sinappia
  • 5 g suolaa
  • Kahden vaniljatangon siemenet
  • 350 g maapähkinä- tai viinirypäleensiemenöljyä
  • 20 g valkoviinietikkaa

Chilikastike

  • 35 g oliiviöljyä
  • 20 g sipulia kuorittuna ja silputtuna
  • 20 g punaista chiliä pieniksi paloiksi hienonnettuna
  • 3/4 rkl paprikajauhetta
  • 30 g sitruunamehua
  • 1 tl tuoretta valkosipulia hienonnettuna
  • 3/4 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 10 pientä hummeria
  • Sitruuna

Resepti

Vaniljamajoneesi
Sekoita kananmuna, suola ja vaniljansiemenet kulhossa. Käytä sauvasekoitinta. Lisää öljy hitaasti vähän kerrallaan. Kun majoneesi on emulgoitunut, lisää etikka ja sekoita. Peitä ja siirrä kulho sivuun.

Chilikastike
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Peitä kulho ja anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Leikkaa hummerit puoliksi ja huuhtele ne perusteellisesti. Työnnä grillivarras kunkin hummerinpuolikkaan puoliväliin asti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sivele hummerit oliiviöljyllä. Sivele lihapuolelle chilikastiketta. Grillaa kuumassa grillissä n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun hummerit ovat kypsiä, ota ne pois grillistä ja asettele tarjoiluvadille. Purista hummerien päälle sitruunamehua ja tarjoile ne vaniljamajoneesin kera.