menu

Roasted pineapple sundae

Roasted pineapple sundae

Intermediate

16 annoksia

Ainekset

Karamellikastike ananakselle

  • 500 g sokeria
  • 125 g suolatonta voita kuutioituna
  • 225 g omenamehua
  • 5 g suolaa

Kandeeratut pähkinät

  • 200 g pistaasipähkinöitä
  • 200 g taloussokeria

Ananas
Kinuskikastike

  • 140 g ruokosokeria
  • 115 g vaaleaa siirappia
  • 115 g vispikermaa
  • 30 g suolatonta voita
  • 1/4 tl suolaa

Resepti

Karamellikastike ananakselle

Sulata sokeri pienessä kasarissa korkealla lämmöllä. Sekoita koko ajan. Kun sokeri on tummunut, lisää voi vähän kerrallaan ja jatka sekoittamista, kunnes seos on emulgoitunut. Ota kattila liedeltä ja lisää suola. Sekoita, kunnes suola on kokonaan liuennut. Lisää 1/3 omenamehusta ja sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää loput 2/3 omenamehusta ja sekoita uudelleen. Kun mehu on kunnolla sekoittunut, siirrä kattila takaisin liedelle ja kiehauta seos. Anna kastikkeen jäähtyä kokonaan, peitä astia ja siirrä sivuun.

Ananaksen valmistus
Kuori ananas ja irrota puumainen sisus siten, että ananaksen keskelle jää pitkittäin n. 2 x 3 cm kokoinen reikä. Aseta ananas paistovartaaseen ja kiinnitä se. Käynnistä varrastoiminto ja grillaa ananasta noin kaksi tuntia. Sivele säännöllisin väliajoin ananakselle tarkoitetulla karamellikastikkeella.

Kandeeratut pähkinät
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Laita pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 12 minuuttia. Kuumenna tällä välin sokeri ja 1,5 dl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa keskilämmöllä. Kun siirapin lämpötila on 135 °C tai seos alkaa ottaa väriä kattilan reunoilla, lisää pistaasipähkinät. Sekoita, kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan siirapin peitossa. Kaada sokeroidut pähkinät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna jäähtyä.

Karamellikastike
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi keskilämmöllä. Sekoita jatkuvasti, kunnes kinuskin lämpötila on 120 °C, ja siirrä kattila sitten pois liedeltä.

Tarjoilu
Ota grillattu ananas vartaasta, anna sen jäähtyä hieman ja viipaloi paloiksi. Annostele jäätelökulhoon vuorotellen suklaajäätelöä ja grillattuja ananaspaloja. Koristele kermavaahdolla, kandeeratuilla pähkinöillä ja kinuskikastikkeella.