menu

Saksalainen olutkana

German beer chicken

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

Fermentoitu ohravesi

  • 500 g ohrasuurimoita

Glaseeraus

  • 6 dl fermentoitua ohravettä
  • 3 dl stout-olutta
  • 100 g mallassiirappia
  • 100 g glukoosisiirappia
  • 55 g sokeria
  • 1 tl savusuolaa
  • 0,75 dl stout-olutta viimeistelyvaihetta varten
  • 1 tl viskiä
  • 1 humalapelletti jauhettuna

Suolainen granola

  • 110 g kaurahiutaleita
  • 35 g seesaminsiemeniä
  • 35 g pellavansiemeniä
  • 2 tl kananmunanvalkuaista
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl mallassiirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • Vastajauhettua mustapippuria

Kana

  • 8 g suolaa
  • 1 kokonainen kana

Resepti

Fermentoitu ohravesi
Sekoita ohrasuurimot ja vesi astiassa ja peitä astia kannella. Anna seoksen seistä viileässä ja pimeässä tilassa 3 päivää. Siivilöi ja säilytä neste, hävitä ohrasuurimot.

Glaseeraus
Sekoita ohravesi, stout, mallassiirappi, gukoosisiirappi, sokeri ja savusuola kattilassa ja keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes jäljellä on 300 g. Lisää 0,75 dl stoutia, viski ja jauhettu humalapelletti. Sekoita huolellisesti ja siivilöi tiheän siivilän läpi. Siirrä sivuun muiden valmistelujen ajaksi.

Suolainen granola
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, seesaminsiemenet ja pellavansiemenet kulhossa. Vatkaa erillisessä kulhossa munanvalkuaiset, oliiviöljy ja mallassiirappi ja lisää seos sitten kauraseokseen. Sekoita hyvin. Mausta suolalla, valkosipulijauheella, sipulijauheella ja vastajauhetulla mustapippurilla. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä seos pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paahda seosta uunissa 45 minuuttia tai kunnes granola on kuivaa ja kullanruskeaa. Sekoita 15 minuutin välein tasaisen paahtumisen varmistamiseksi. (Jos uunipeltisi on pieni, voit tarvita paahtamiseen kaksi peltiä.)

Kana
Lisää pieneen kattilaan suola ja 1 dl vettä. Anna suolan liueta miedolla lämmöllä. Siirrä suolaliemi sivuun ja anna jäähtyä kokonaan. Laita marinadiruiskuun 40 g suolalientä. Nosta varovasti kanan nahkaa ja ruiskuta saman verran suolalientä kumpaankin rintapalaan 6–8 eri kohtaan. Laita sitten marinadiruiskuun 15 g suolalientä ja ruiskuta se tasaisesti kanan reisiin ja jalkoihin. Toista prosessi toiselle reidelle ja jalalle. Laita kana 2 tunniksi jääkaappiin.

Valmistus
Täytä HUB hiilillä ja sytytä grilli. Kun hiillos on valmis, kiinnitä kana paistovartaaseen enimmäiskorkeudelle. Käynnistä varrasjärjestelmä. Pidä lämpöä silmällä ja lisää tarvittaessa hiiliä.
Kanan pintalämpötilan tulisi olla 70 °C. Kun nahka alkaa rapeutua, sivele kana glaseerausseoksella. Jatka grillaamista, kunnes kanan sisälämpötila on 63 °C rintalihan kohdalla ja 68 °C reiden kohdalla. Laske varras vähimmäiskorkeudelle ja sivele vielä kerran glaseerausseoksella ennen kuin otat kanan vartaasta. Poista varras ja anna kanan levätä ritilällä 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen paloiksi.