Hot wings
Hot wings
Tulosta reseptiAinekset
Kastike
- 500 g kanalientä
- 100 g valkoista sokeria
- 100 g riisiviinietikkaa
- 200 g tomaattiketsuppia
- 1 rkl sieniketsuppia
- 1 rkl Worcesterkastike
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl Tabascokastiketta, maun mukaan
- 2 tl cayennepippuria
Homejuustodippi
- 300 g sinihomejuustoa
- 300 ml ranskankermaa
Hot wings
- 4 limetin mehu
- 2 tl suolaa
- 4 rkl ruokaöljyä
- 1 kg broilerinsiipiä
- 50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
- Varsiselleriä huuhdeltuna ja tangoiksi leikattuna
Resepti
Kastike
Keitä kanalientä kokoon kattilassa keskilämmöllä, kunnes se painaa n. 150 g. Karamellisoi sokeri toisessa kattilassa. Lisää riisiviinietikka sokeriin hitaasti vatkaten, kunnes karamellisoitu sokeri on liuennut. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Siirrä sivuun.
Homejuustodippi
Poista homejuustosta kuoret ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Sekoita homejuusto ja ranskankerma kulhossa. Käytä sauvasekoitinta ja sekoita, kunnes dippi on notkeaa ja sileää. Kaada dippi pieneen astiaan ja siirrä se jääkaappiin odottamaan.
Hot wings
Valmista marinadi limemehusta, suolasta ja öljystä ja marinoi kana ennen grillaamista. Sekoita marinadi ja siivet huolellisesti niin, että kana peittyy kauttaaltaan. Peitä astia ja laita se jääkaappiin 45 minuutiksi.
Grillaa siipiä esilämmitetyssä grillissä n. 20–25 minuuttia. Kääntele siipiä usein, mieluiten aina 2–3 minuutin välein. Sekoita kypsät siivet isossa kulhossa kastikkeeseen, kunnes kaikkia siipiä peittää paksu kerros kastiketta. Siirrä siivet puhtaaseen tarjoilukulhoon ja ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Tarjoile lopun kastikkeen, homejuustodipin ja selleritankojen kera.