menu

Tonnikalapihvi fenkolilla ja sitruunalla

Tuna belly fennel and lemon

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 500 g vuorisuolaa
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 4 tonnikalapihviä (100 g/kpl)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 1 kokonainen fenkoli
  • Sitruunamehua
  • Vastajauhettua mustapippuria

Resepti

Paahda korianterin- ja fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua hyvältä. Ota pannu lämmöltä ja säästä 1/2 tl paahdettuja siemeniä myöhempää käyttöä varten. Sekoita loput paahdetuista siemenistä suolan ja sitruunankuorien kanssa.

Kuumenna teppanyaki-levyllä varustettu Furnace.

Levitä puolet suolaseoksesta teppanyaki-levyn alemmalle puoliskolle n. 1 cm paksuiseksi kerrokseksi. Anna suolakerroksen lämmetä 70 asteeseen ja aseta tonnikalapihvit suolan päälle. Varmista, että pihvien väliin jää hieman tilaa. Sirottele päälle loput suolaseoksesta niin, että pihvit peittyvät kauttaaltaan. Anna kypsyä 12 minuuttia. Tarkista pihvien kypsyys lihalämpömittarilla. Kun sisälämpötila on 45 °C, nosta pihvit suolaseoksesta ja harjaa ylimääräinen suola ja siemenet pois. Mausta sitruunamehulla ja ripottele päälle säästämäsi paahdetut siemenet.

Kun tonnikala kypsyy grillissä, kuori sipuli ja viipaloi se 2 mm paksuisiksi siivuiksi (älä erottele sipulirenkaita toisistaan). Kaada puolet oliiviöljystä teppanyaki-levyn ylemmälle puoliskolle ja paista sipulisiivuja, kunnes ne karamellisoituvat. Ota kypsät sipulit levyltä ja mausta suolalla. Suikaloi fenkoli ohuelti mandoliinilla (2 mm) ja laita viipaleet kulhoon. Kaada loput oliiviöljystä fenkolisiivujen päälle, sekoita ja mausta suolalla. Grillaa fenkolisiivuja teppanyaki-levyllä, kunnes ne pehmenevät. Ota fenkolisiivut grillistä ja sekoita ne sipulirenkaiden kanssa kulhossa. Mausta sitruunamehulla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Tarjoile grillattu fenkoli ja sipuli tonnikalapihvien kera.