menu

JON DANIEL EDLUND

”Grillin ääreen on mukava kokoontua”


Ruoanlaittoa ja leivontaa harrastava Jon Daniel Edlund rakastaa kesää lähes yhtä paljon kuin ruokaa. Ulkona kokkaaminen on myös lähellä hänen sydäntään, minkä lisäksi hän panostaa raaka-aineisiin.
Jon asuu kerrostalossa, joten omaa pihaa hänellä ei ole, mutta siitä huolimatta hän viihtyy kesäisin ulkona.


”Kesällä oleskelen ulkona mahdollisimman paljon, sillä nautin sen antamasta vapauden tunteesta. Viihdyn ihmisten ilmoilla, ja kesän tulon huomaa myös vastaantulijoissa. Ihmiset istuskelevat terasseilla rennoissa kesävaatteissaan ja skoolaavat kavereittensa kanssa – se fiilis ei voi olla tarttumatta. Ja minun mielestäni kaikkein parasta on nähdä muiden viihtyvän! Jos esimerkiksi näen jossain kaveriporukan, joka on kokoontunut uimaan tai grillaamaan yhdessä, tunnelma tarttuu minuun välittömästi, ja tulen samanaikaisesti sekä iloiseksi että vähän kateelliseksi! Juuri se tekee kesästä kesän.”1. Kokeile rohkeasti kalaa

Grilliateriasta tulevat kenties ensimmäisinä mieleen perinteiset pihvit, kebakot, makkarat ja muut lihat. Mutta grillissä voi valmistaa paljon muutakin, ja Jon grillaa mielellään etenkin kalaruokia. Tuoreen kalan luonnollinen maku korostuu, kun se paistetaan kuumassa grillissä. Lisäksi kala on paitsi terveellistä myös todella herkullista.


2. Panosta raaka-aineiden tuoreuteen ja makuun

Kova kuumuus ja autenttiset ruoanvalmistusmenetelmät takaavat maukkauden jo itsessään. Herkullinen ateria syntyy valitsemalla mahdollisimman tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, jotka säilyttävät makunsa grillissä. Ne tuovat ateriaan aitoja kesän aromeja.


3. Ole utelias

”Koen usein asioita ruoan ja makujen kautta, sillä olen jo pienestä pitäen ollut hyvin kiinnostunut ruoasta. Minulla on eräänlainen sisäänrakennettu ruokatutka, joten innostun vaistomaisesti kokeilemaan uusia juttuja, kun selailen somea, kiertelen kaupungilla tai matkustan maailmalla. Maailma on täynnä jännittävää nähtävää ja maistettavaa, joten annan mielelläni uteliaisuuteni ohjata ruokavalintojani”, Jon sanoo ja kannustaa kaikkia säilyttämään uteliaisuutensa ja tutustumaan rohkeasti maailman makuihin.Erityisesti grillaaminen on Jonille kesän merkki.


”Grillaaminen on yksi parhaita kesäjuttuja. Minulle keittiö on luonnollinen yhdessäolon keskus, ja kun meillä on vieraita, grillin ääreen on mukava kokoontua nauttimaan tuoksuista, jotka saavat veden herahtamaan kielelle. Ja aterian jälkeen illan hämärtyessä ja viiletessä on kiva lämmitellä grillin vieressä. Se on parasta, mitä tiedän, kun vietän kesää kotona Tanskassa”, Jon Daniel Edlund sanoo. Seuraavassa hän antaa kolme vinkkiä siihen, miten saat kaiken irti kesän parhaista mauista viettäessäsi tunnelmallista grilli-iltaa puutarhassa perheen ja ystävien kanssa.


Jon Danielin kolme herkullista grillireseptiä


Kesäsalaatti grillatuista kasviksista, kaurariisistä ja halloumista sitrus-soijadressingillä ja dukkahilla

Roedrejer recipes 2

Grillatut ravut mausteisessa tomaattimarinadissa

Papilotte recipes 2

Turskanyytit sitruunalla ja dukkahilla

Näytä lisää reseptejä