menu

4K Pizza

Heston's pizza recipe

Beginner

Ainekset

Taikinajuuri

  • 150 g tipo 00 -jauhoa
  • 1 tl mallasuutetta
  • 3,5 g kuivahiivaa (puoli pussia)
  • 1 tl suolaa

Taikina

  • 350 g tipo 00 -jauhoa
  • 1 tl mallasuutetta
  • 7 g kuivahiivaa (1 pussi)
  • 1 tl suolaa

1 x pizza Enzo

  • Taikinaa
  • 2 rkl tomaattisosetta (passata)
  • 1/3 buffalomozzarellapallo, valutettu yön yli
  • 4 tl ricottaa
  • Raastettua parmesaania
  • 3 miniluumutomaattia puolitettuina
  • Oliiviöljyä
  • Hiutalesuolaa

1 x pizza Margherita

  • 2 rkl tomaattikastiketta
  • 1 buffalomozzarellapallo, valutettu yön yli
  • Oliiviöljyä
  • Raastettua parmesaania

Resepti

Taikinajuuri
Sekoita mallasuute ja 85 ml kylmää vettä pienessä kulhossa. Varmista, että ainekset sekoittuvat hyvin. Sekoita jauho ja vesi-mallasseos yleiskoneen kulhossa ja kiinnitä koneeseen taikinakoukku. Vaivaa hitaalla nopeudella 3 minuuttia. Peitä kulho muovikelmulla ja anna seoksen levätä huoneenlämmössä tunnin ajan. Lisää sitten hiiva ja suola. Sekoita keskinopeudella 7 minuuttia. Kaada taikinajuuri puhtaaseen kulhoon ja peitä tiiviisti muovikelmulla. Anna taikinajuuren tekeytyä jääkaapissa 12 tuntia.

Taikinan valmistus
Sekoita mallasuute ja 195 ml kylmää vettä pienessä kulhossa. Varmista, että ainekset sekoittuvat hyvin. Sekoita jauho ja vesi-mallasseos yleiskoneen kulhossa ja kiinnitä koneeseen taikinakoukku. Sekoita hitaalla nopeudella 4 minuuttia. Peitä kulho muovikelmulla ja anna seoksen levätä huoneenlämmössä tunnin ajan. Lisää sitten hiiva ja suola. Sekoita keskinopeudella 4 minuuttia. Lisää taikinajuuri ja sekoita keskinopeudella toiset 4 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Aseta taikinapallot uunivuokaan öljytyn folion päälle. Jätä pallojen väliin väh. 8 cm. Peitä öljytyllä muovikelmulla ja anna kohota 2 tuntia lämpimässä paikassa. Taikinan tulisi kohota kaksinkertaiseksi ja näyttää kostealta ja kuohkealta. Siirrä taikina sivuun valmistelujen ajaksi.

Grillaus
Kun olet valmis pizzanpaistoon, kaada 4K-grilliin 1 kg hiiliä ja sytytä grilli painamalla sytytyspainiketta. Anna kuvun olla auki ensimmäiset 10 minuuttia, jotta grilli syttyy kunnolla. Sulje kupu 10 minuutin kuluttua ja avaa sekä ylä- että alaventtiili täysin auki. Kuumenna grilli 280–300 asteeseen.

Kun oikea lämpötila on saavutettu, levitä syntynyt hiillos kaikkialle grillin pohjalle ja kaada päälle lisää hiiliä niin, että pohjalla on tasainen kerros hiiliä. Käytä tähän tarkoitukseen grillin mukana tulevia hiilipihtejä ja grillauskäsineitä. Aseta valurautaritilä paikalleen ja aseta sen päälle ruostumaton teräsritilä. Aseta päällimmäiseksi pizzakivi. Aseta lämpötila-anturi P1:een ja laske se pizzakivelle niin, että se mittaa pizzakiven pintalämpötilaa.

Sulje kupu ja odota, kunnes pizzakivi on saavuttanut 320–350 °C lämpötilan. Tarkista lämpötila painamalla 4K-grillin lämpötilakuvaketta.

Kun taikina on kohonnut riittävästi, ripottele puhtaalle työtasolle hieman jauhoja. Painele taikina litteäksi käyttämällä kämmeniä kaulimen sijasta. Näin pohjasta tulee ilmavampi. Jatka, kunnes pohja on tasainen ja sopivan paksu. Ripottele hieman karkeaa vehnäjauhoa pizzalapiolle, jotta pizzapohja irtoaisi helpommin.

Levitä pizzapohjalle 2 rkl passataa pyörivin liikkein ja levitä sitten täytteet tasaisesti tomaattisoseen päälle. Kun pizzakiven lämpötila on 320–350 °C, sujauta pizza lapiolta pizzakivelle ja sulje grillin kupu. Tarkista pizzan kypsyys noin 3 minuutin kuluttua. Tarvittaessa sulje kupu ja grillaa hieman pidempään. Pohjan tulisi olla hieman noussut ja passata-kastikkeen kuplia.

Perinteinen pizza Margherita valmistetaan levittämällä pizzapohjalle tomaattikastiketta, pienemmiksi palasiksi revittyä mozzarellajuustoa, basilikanlehtiä ja hieman öljyä. Grillaa kuten yllä ja koristele raastetulla parmesaanilla.

HUOMAA: Voit käyttää täytteenä myös esimerkiksi säilöttyjä artisokansydämiä (valutettuina), prosciuttokinkkua tai grillattua paprikaa.