menu

Banana split

Grilled banana split

Intermediate

8 annoksia

Ainekset

Kinuskiganache

  • 70 g sokeria
  • 300 g maitosuklaata (33 %)
  • 200 g kuohukermaa
  • Veitsenkärjellinen suolaa

Karamellisoitu pekoni

  • 200 g sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 80 g vaahterasiirappia
  • 60 g savustettua amerikkalaista pekonia

Bananas Foster grillissä

  • Kasviöljyä
  • 4 banaania kuorittuna ja pitkittäin puoliksi leikattuna
  • 60 g suolaista voita
  • 125 g fariinisokeria
  • 60 g Cointreauta
  • 90 g tummaa rommia

Crème Chantilly

  • 300 g kuohukermaa
  • 25 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa

Tarjoilu

  • Bananas Foster grillissä
  • Vaniljajäätelöä
  • Kinuskiganachea
  • Crème Chantillya
  • Karamellisoitua pekonia
  • Kandeerattuja popcorneja koristeeksi

Resepti

Kinuskiganache
Kuumenna sokeri kattilassa miedolla/keskilämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes se on sulanut kullanväriseksi karamelliksi. Rouhi sillä välin suklaa. Siirrä sivuun. Kun karamelli on valmis, lisää varovasti kolmannes kuohukermasta koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kiehua. Nosta lämpötilaa ja lisää hitaasti loput kermasta. Anna seoksen kiehua, kunnes karamelli on liuennut kermaan. Mausta kinuski suolalla ja lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut muihin aineksiin. Anna jäähtyä hetki ja kaada kinuski pursotinpussiin. Säilytä huoneenlämmössä.

Karamellisoitu pekoni
Aloita valmistamalla siirappi. Sekoita kattilassa sokeri, suola, vaahterasiirappi ja 1,3 dl vettä. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sen lämpötila on 110 °C. Ota kattila lämmöltä ja laita se jäähtymään kulhoon, jossa on jäävettä. Siirrä sivuun.

Kuumenna grilli kuumaksi ja laske sitten miedolle/keskilämmölle. Grillaa pekonisiivuja hitaasti ja sivele niitä samalla säännöllisesti siirapilla. Käännä siivut 30 sekunnin välein. Pekoninsiivujen tulee olla rapeita ja karamellisoituja, mutta ne eivät saa palaa. Nosta pekonisiivut grillistä ja laita lautaselle jäähtymään. Kun pekonit ovat jäähtyneet, leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi (n. 3 mm). Siirrä sivuun muiden valmistelujen ajaksi.

Bananas Foster grillissä
Kuumenna Furnacen teppanyaki-levy korkeassa lämmössä ja valurautaritilä keskilämmössä. Kaada teppanyaki-levylle hieman öljyä ja ruskista banaanit tasaiselta puolelta kullanruskeiksi. Varo, että banaanit eivät pääse kypsymään liikaa ja hajoamaan. Ota banaanit grillistä lautaselle. Kuumenna tällä välin kattila valurautaritilällä, lisää voi ja sokeri ja anna niiden sulaa. Lisää Cointreau ja 60 g rommia ja sekoita, kunnes alkoholi on haihtunut. Kun karamelli on sileää ja tasaista, nosta kattila lämmöltä. Laita banaanit kattilaan karamellin sekaan. Anna seoksen jäähtyä ja lisää loput rommista.

Crème Chantilly
Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljatahna pehmeäksi, mutta kiinteäksi vaahdoksi. Annostele kermavaahto pursotinpussiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Tarjoilu
Laita jokaiseen jälkiruokakulhoon alimmaiseksi kaksi banaaninpuolikasta. Lisää yksi pallo vaniljajäätelöä banaaninpuolikkaiden väliin ja pursota päälle kinuskiganachea. Viimeistele Chantilly-kermavaahdolla ja karamellisoiduilla pekonisuikaleilla ja koristele kandeeratuilla popcorneilla.