menu

Beef Wellington

Beef Wellington

Advanced

4 annoksia

Ainekset

Herkkusieni-duxelles

  • 500 g herkkusieniä
  • 50 g suolatonta voita
  • 80 g sipulia kuorittuna ja silputtuna
  • 6 g valkosipulia kuorittuna ja hienonnettuna
  • Sitruuna
  • Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Yrttipannukakut

  • 50 g babypinaattia
  • 5 g rakuunaa
  • 5 g kirveliä
  • 5 g persiljaa
  • 12 g suolatonta voita
  • 0,75 dl täysmaitoa
  • 2 isoa kananmunaa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • Ruokaöljyä

Valmistukseen

  • 500 g häränfilettä
  • Ruokaöljyä
  • Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 200 g herkkusienimuhennosta
  • 5 yrttipannukakkua
  • 1 voitaikinalevy
  • 1 kananmuna ja tilkka maitoa vatkattuina seokseksi

Resepti

Herkkusieni-duxelles
Huuhtele ja kuivaa herkkusienet. Hienonna sienet teholeikkurissa. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja kuullota sipulia ja valkosipulia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita. Lisää sienet ja paista, kunnes kaikki sienistä irronnut neste on haihtunut. Nosta lämpötilaa loppua kohti. Ota kattila lämmöltä ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.

Yrttipannukakut
Huuhtele pinaatti ja yrtit ja kuivaa ne salaattilingolla. Sulata voi miedolla lämmöllä ja lisää pinaatti ja yrtit. Kypsennä 3–4 minuuttia. Ota kattila lämmöltä ja kaada pinaatti-yrittiseos ja maito teholeikkuriin. Blendaa, kunnes seos on sileä ja tasainen. Lisää kananmunat ja siivilöity jauho ja sekoita notkeaksi taikinaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Ota paistinpannu, jonka halkaisija on 20 cm, lorauta pannulle hieman öljyä ja kuumenna. Lisää pannulle viidennes taikinasta. Levitä taikina niin, että se peittää pannun pohjan kokonaan. Käännä pannukakku 45–60 sekunnin kuluttua ja paista vielä 45–60 sekuntia. Nosta valmis pannukakku lautaselle. Toista, kunnes olet paistanut kaikki viisi pannukakkua.

Valmistelu ja tarjoilu
Sivele hieman öljyä sisäfileelle ja mausta suolalla. Ruskista liha grillilevyllä. Ota filee heti ruskistamisen jälkeen pois grillistä ja laita jääkaappiin 5 minuutiksi. Tämä estää lihan liiallisen kypsymisen. Ota filee jääkaapista ja levitä herkkusienimuhennos tasaisesti sen ympärille. Asettele kaksi pannukakkua työtasolle limittäin ja nosta herkkusienillä kuorrutettu filee pannukakkujen päälle. Kääri loput pannukakut fileen ympärille siten, että muodostuu tiivis paketti. Kauli voitaikinalevy ja aseta pannukakkuihin kääritty filee levyn keskelle. Kiedo filee tiukasti voitaikinan sisään, leikkaa ylimääräiset taikinat pois ja sulje reunat tiiviisti. Voitele taikina maito-kananmunaseoksella ja ripottele päälle vuorisuolaa. Laita koko käärö vielä tunniksi jääkaappiin.

Laita pizzakivi Force- tai Furnace-grilliin, sulje kupu ja kuumenna pizzakiveä noin 30 minuuttia, kunnes grillin lämpötila on 180 °C. Aseta filee voitaikinakuoressaan leivinpaperille ja nosta pizzakivelle. Sulje kupu ja grillaa 25 minuuttia. Kun Beef Wellington on väriltään kullanruskea, anna sen olla grillissä vielä n. 10 minuuttia. Liha on kypsyydeltään medium, kun sen sisälämpötila on 56 °C.