menu

Bok choi lämpimällä miso-inkivääridressinkillä

Baby bok choy warm miso Ginger dressing

Beginner

6 annoksia

Ainekset

Panko-seesamiripote

  • 300 g viinirypäleensiemenöljyä
  • 15 g panko-korppujauhoja
  • 15 g seesaminsiemeniä
  • 1 tl punaista misojauhetta

Miso-inkiväärikastike

  • 60 g vaaleaa misotahnaa
  • 20 g soijakastiketta
  • 20 g limettimehua
  • 20 g tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
  • 20 g extra virgin -oliiviöljyä

Bok choy

  • 20 g hienoa suolaa
  • 6 bok choyta pitkittäin puoliksi leikattuna

Resepti

Panko-seesamiripote
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuumenna viinirypäleensiemenöljy kattilassa 200 asteeseen ja paista pankoa öljyssä, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi. Ota kattila lämmöltä ja kaada seos talouspaperin päälle niin, että ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Levitä seesaminsiemenet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa kullanruskeiksi. Sekoita panko, seesaminsiemenet ja misojauhe kulhossa.

Miso-inkiväärikastike
Kaada kulhoon 40 g vettä ja lisää muut ainekset. Vatkaa perusteellisesti ja siirrä kulho sivuun.

Bok choyn valmistus
Kiehauta 2 litraa suolattua vettä ja blancheeraa bok choyta n. 1–2 minuuttia. Kaada bok choyt välittömästi kiehautuksen jälkeen astiaan, jossa on jäävettä. Taputtele kuiviksi ja siirrä kulho sivuun.

Kuumenna grilli ja grillaa bok choyta kunnes ne saavat kunnolla väriä. Ota kasvikset grillistä ja pirskottele niiden päälle miso-inkiväärikastiketta. Koristele panko-seesamiripotteella.