menu

Chicken tikka wraps

Chicken tikka wrap

Beginner

Ainekset

Suolaliemi

  • 2 l vettä
  • 160 g suolaa
  • 8 kananreittä, ilman nahkaa
  • Marinadi
  • 6 valkosipulia
  • 150 g oliiviöljyä
  • 200 g tuoretta inkivääriä
  • 15 g suolaa

Jogurttimarinadi

  • 100 g korianterinsiemeniä
  • 65 g vihreitä kardemummanpalkoja
  • 35 g mustia kardemummanpalkoja
  • 100 g kanelitankoja
  • 75 g kokonaisia mustapippureita
  • 25 g neilikkaa
  • 125 g kuminansiemeniä
  • 20 g muskottia
  • 5 laakerinlehteä
  • 25 g kirkastettua voita (ghee)
  • 25 g kikhernejauhoa
  • 50 g oliiviöljyä
  • XX g jauhettua chiliä
  • 450 g kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 tl jauhettuja sarviapilan lehtiä

Salsa

  • 460 g tomaatteja
  • 80 g punasipulia kuorittuna ja silputtuna
  • 5 g chiliä hienonnettuna
  • 70 g extra virgin -oliiviöljyä
  • 3 g suolaa
  • 5 g kirveliä
  • 10 g persiljaa

Tzatziki

  • 1 kurkku kuorittuna ja raastettuna
  • 2 g suolaa
  • 150 g kreikkalaista jogurttia
  • 10 g mintunlehtiä

Resepti

Suolaliemi

Sekoita vesi ja suola hyvin kulhossa. Lisää kananreidet. Peitä astia ja laita se jääkaappiin 6 tunniksi. Ota kulho jääkaapista ja liota kananpaloja kylmässä vedessä XX tuntia. Vaihda vesi 20 minuutin välein. Kaada vesi pois ja taputtele kana varovasti kuivaksi.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa 3 valkosipulin päät irti, ripottele päälle oliiviöljyä ja kääri valkosipulit yksitellen alumiinifolioon. Paista valkosipuleja uunissa 30–35 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Anna valkosipulien jäähtyä kokonaan. Kuori sillä aikaa loput kolme valkosipulia. Ota valkosipulit foliokääreistä ja purista niistä noin 50 g pehmeää sisusta. Sekoita teho- tai sauvasekoittimella paahdettu valkosipuli, tuore valkosipuli, oliiviöljy, inkivääri ja suola. Sivele kananreidet seoksella, peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa 5 tuntia.

Jogurttimarinadi

Valmista Garam Masala -mausteseos kanan tekeytyessä. Lämmitä uuni 130 asteeseen. Sekoita mausteet (paitsi chilijauhe) ja laakerinlehdet. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa 90 minuuttia. Sulata ghee pienessä kasarissa keskilämmöllä. Sekoita sulaan voihin kikhernejauho. Vatkaa, kunnes voi ja jauho ovat sekoittuneet kunnolla. Aseta toinen pieni kasari liedelle keskilämmölle. Kaada kasariin öljy ja chilijauhe. Paista chilijauhetta 2–3 minuuttia. Kaada jogurtti, chili-öljyseos ja sarviapilanlehdet isoon kulhoon. Lisää 10 g Garam Masala -mausteseosta sekä kikherne-voiseos. Sekoita hyvin. Ota marinoituneet kananreidet jääkaapista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Sekoita kananreidet jogurttimarinadiin, peitä kulho ja anna tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia.

Salsa

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja laita ne kuumuudenkestävään astiaan. Paista tomaatteja uunissa 60 asteessa 4 tuntia. Pilko sitten tomaatit pieniksi palasiksi ja siirrä kulhoon. Lisää punasipuli, chili ja oliiviöljy ja sekoita. Lisää suola, hienonnettu kirveli ja persilja. Sekoita hyvin. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Tzatziki

Sekoita kurkkuraaste ja suola kulhossa ja anna tekeytyä tunnin verran. Puristele suurin osa vedestä pois. Sekoita kurkku ja jogurtti ja lisää minttu. Mausta vastajauhetulla pippurilla.

Valmistus
Kuumenna grilli. Kun grilli on valmis, ota kananpalat marinadista. Grillaa kananreisiä joka puolelta, kunnes ne ovat kypsiä. Kuumenna naanleipiä grillissä pari minuuttia. Levitä leiville tzatzikia. Asettele kananpalat tzatzikin päälle ja viimeistele lopuksi salsakastikkeella.