menu

Grillattu suippokaali minttujogurttikastikkeella

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

Suippokaalit

  • 2 kokonaista vihreää suippokaalia
  • Öljyä sivelyyn
  • Suolaa ja pippuria

 

Kastike

  • 3 dl suodatettua maustamatonta jogurttia
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • Kourallinen tuoretta minttua
  • Suolaa ja pippuria

Resepti

Kuori uloimmat lehdet ja leikkaa kaalit pitkittäin neljään osaan siten, että lehdet pysyvät kiinni kannassa. Sivele hieman öljyä kaalien pintaan (voit käyttää samaa valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustettua öljyä kuin kanallekin) ja grillaa noin 5 minuuttia, kunnes molemmat leikkuupinnat ovat saaneet kunnolla väriä.

Anna jogurtin valua tunnin verran ja hienonna tuoreet mintunlehdet. Sekoita minttu ja muut kastikkeen ainekset jogurttiin ja kaada kastike valmiiden kaalien päälle juuri ennen tarjoilua. Lisää purtavaa ja kesän makua saat grillaamalla kaalien kanssa muutaman parsan – myös ne maistuvat herkullisilta raikkaan kastikkeen kanssa.