menu

Grillatut jättiravut mausteisessa tomaattimarinadissa

Roedrejer recipes

Intermediate

4 servings

Ingredients

Ravut

  • 8–12 isoa rapua (paikalliselta kalakauppiaalta)

 

Marinadi

  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl karria
  • 1 tl kuivattua chiliä
  • 1 tl sokeria
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • Puolikkaan appelsiinin mehu
  • Hieman raastettua sitruunankuorta
  • Suolaa ja pippuria

 

Höyste

  • 1 kokonainen grillattu sitruuna

Recipe

Jos käytät pakasterapuja, sulata ne kunnolla ennen käyttöä.

Aloita valmistamalla marinadi. Raasta valkosipulinkynsi ja sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja sekoita ne muiden ainesten kanssa kulhossa. Leikkaa terävällä veitsellä rapujen kuoret auki selkäpuolelta. Laita ravut marinadiin ja kääntele niitä niin, että ne peittyvät kauttaaltaan ja maut pääsevät imeytymään rapujen sisään. Anna rapujen marinoitua vähintään 30 minuuttia (mieluusti pari tuntia viileässä) ennen grillaamista.

Grillaa rapuja 2 minuuttia kummaltakin puolelta suorassa korkeassa lämmössä. Everdure by Heston Blumenthal-malliston 4K-hiiligrillin airflow-järjestelmä varmistaa täydellisen lämpötilan. Anna rapujen ottaa kunnolla väriä. Leikkaa sitruuna puoliksi ja grillaa leikkauspinta alaspäin. Asettele ravut tarjottimelle grillatun sitruunan kera.