menu

Grillatut mustekalat ja pannuleipä

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

  • 3–4 pientä mustekalaa syöjää kohti (saatavilla pakasteena kalakauppiaalta/ruokakaupasta)
  • 2 dl laadukasta oliiviöljyä
  • 1 luomusitruuna
  • Tuoreita yrttejä
  • Valkosipulia
  • Suolaa ja pippuria
  • 400 g pizza- tai sämpylätaikinaa

Resepti

Pese sitruuna. Leikkaa sitruuna puoliksi, paloittele toinen puolikas ja leikkaa toinen puolikas veneiksi (jätä kuori paikoilleen). Sekoita öljy, hienonnettu valkosipuli, karkea suola, pippuri, yrtit ja sitruunapalat. Huuhtele mustekalat ja sivele ne mausteöljyllä. Työnnä mustekalat vartaisiin.

Kaada öljyseos kattilaan ja kuumenna (mausteöljy on herkullinen dippikastike sekä tuoreelle leivälle että pienille rapeille mustekaloille).

Taputtele kohonnut taikina kahdeksi litteäksi leipäseksi ja paista kummaltakin puolelta grillissä paistinpannulla. Käytä paistamiseen öljyä, johon olet sekoittanut reippaasti suolaa ja vähän yrttejä.

Grillaa mustekaloja 5–6 minuuttia usein käännellen, jotta ne eivät pala kiinni ritilään.

Asettele kullekin lautaselle mustekalat vartaissaan, yksi sitruunavene ja pala tuoretta leipää sekä hieman sitruuna-valkosipuliöljyä pienessä kulhossa.