menu

Grillikanaa deluxe ja uudet perunat

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

  • 1 vapaana kasvatettu luomukananpoika
  • 3 luomusitruunaa
  • Tuoreita yrttejä
  • Oliiviöljyä
  • Valkosipulia
  • Suolaa ja pippuria
  • 800 g pieniä uusia perunoita

Resepti

Taputtele kana kuivaksi ja täytä se yrteillä ja sitruunanpalasilla. Työnnä kana vartaaseen ja kiinnitä varras grillissä oleviin koukkuihin. Grillaa noin 60 minuuttia, ensin 45 minuuttia noin 200 asteessa ja sitten 15 minuuttia 250 asteessa. Sivele kanaa säännöllisesti öljyllä, johon olet sekoittanut valkosipulia, suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä. Kanan alle kannattaa asettaa grillipannu tai rasvakaukalo, joka estää öljyn liekehtimisen ja helpottaa huomattavasti grillin puhdistamista jälkeenpäin. Everdure by Heston Blumenthal -malliston Furnace-kaasugrilliin on mahdollista hankkia täysautomaattinen paistinvarrasjärjestelmä, joka jakaa lämmön tasaisesti. Tämä varmistaa kanan nahan ruskistumisen kauttaaltaan rapeaksi.

Esikeitä perunat suolatussa vedessä 10–15 minuuttia lähes kypsiksi ja paloittele ne suupalan kokoisiksi palasiksi. Laita perunat grillipannulle ja pirskota niiden päälle öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Paista perunoita grillissä noin 10 minuuttia täydellä lämmöllä, kunnes ne ovat rapeita. Muista käännellä perunoita säännöllisesti.

Paloittele kana sopiviksi palasiksi ja tarjoile rapeaksi paistettujen perunoiden ja raikkaan yrttikastikkeen kera.