Hestonin täydellinen grillipihvi
Hestonin täydellinen grillipihvi
Tulosta reseptiAinekset
1 pihvi/annos
Guasacaca
- 50 g sipulia kuorittuna ja silputtuna
- 230 g vihreitä paprikoita
- 450 g kypsiä avokadoja kuorittuna ja siemenet poistettuna
- 10 g valkosipulia kuorittuna ja hienonnettuna
- 30 g persiljaa
- 80 g valkoviinietikkaa
- 20 g tuoretta korianteria
- 6 g suolaa
- 200 g oliiviöljyä
Chimichurri
- 50 g punaisia jalapenoja
- 30 g valkoviinietikkaa
- 30 g mintunlehtiä
- 10 g tuoretta korianteria
- 10 g tuoretta basilikaa
- 20 g tuoretta rakuunaa
- 60 g persiljaa
- 5 valkosipulinkynttä kuorittuna
- 6 g suolaa
- 120 g oliiviöljyä
Resepti
Guasacaca
Sekoita kaikki ainekset blenderissä, kunnes seos on sileä ja tasainen. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Chimichurri
Sekoita kaikki ainekset karkeaksi seokseksi. Säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.
Pihvit
Kuumenna grilli erittäin kuumaksi. Mausta pihvit (rib eye) molemmilta puolilta. Grillaa pihvejä käännellen joka 15. sekunti. 2 cm paksu pihvi kypsyy puolikypsäksi noin 2 minuutissa. Työnnä lihalämpömittari pihvin paksuimpaan kohtaan. Ota pihvit grillistä, kun niiden sisälämpötila on vielä noin 5 astetta alle halutun lämpötilan. Liha jatkaa kypsymistä vielä jonkin aikaa, kun se on otettu pois grillistä. Anna pihvien levätä ritilällä 5 minuuttia ennen tarjoilua. Vetäytyessään liha kypsyy valmiiksi ja paiston aikana supistuneet lihassäikeet löystyvät, jolloin pihvi pysyy mehukkaampana. Tarjoile guasacacan ja chimichurrin kera.