menu

Hunajaglaseerattu lampaanpaisti

Honey red wine vinegar Rotisserie lamb

Intermediate

8 annoksia

Ainekset

Marinadi

  • 1 tähtianis
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 20 g persiljaa
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • 1 tl fenkolin siitepölyä
  • 50 g oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 luuton lampaanpaisti
  • 50 g hunajaa

Kasvikset

  • 2 tuoretta fenkolia
  • 12 pientä porkkanaa
  • 100 g suolatonta voita

Resepti

Paahda tähtianis ja fenkolinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua hyvältä. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Jauha mausteseos morttelissa tai maustemyllyssä. Sekoita persilja, rakuuna, valkosipuli, tähtianis-fenkoliseos sekä fenkolin siitepöly blenderissä. Blendaa pienellä nopeudella ja lisää öljy hitaasti seokseen. Sekoita, kunnes seos on sileä ja tasainen. Mausta suolalla.

Aseta lampaanpaisti leikuulaudalle ja ”avaa” se niin, että saat hierottua marinadia kaikkialle. Siirrä marinadilla sivelty paisti kannelliseen astiaan ja anna marinoitua jääkaapissa 24 tuntia.

Ota liha jääkaapista ja rullaa se paksuksi pötköksi. Sido paisti paistinarulla. Aseta paisti vartaaseen ja kiinnitä Cliplock Forks™ -haarukoilla.

Täytä HUB-grilli hiilillä. Noudata käyttöohjeita ja sytytä grilli sähkösytyttimellä. Kiinnitä varras korkeimpaan asentoon ja paina varraspainiketta grillin etupuolella.

Lisää hiiliä tarvittaessa valmistumisen aikana (3–4 tuntia). Sivele paistia säännöllisesti hunajalla. Käytä lihalämpömittaria. Liha on kypsää, kun sen sisälämpötila on 56 °C. Levitä/siirtele hiillosta tarvittaessa paistumisen aikana.

Kun haluttu lämpötila on saavutettu, ota paisti vartaasta ja kääri se alumiinifolioon. Anna levätä ritilällä 30 minuuttia. Liha kypsyy vielä vetäytyessäänkin, kunnes sen lopullinen sisälämpötila on n. 60 °C.

Leikkaa tällä välin tuoreet fenkolit pitkittäin n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi.

Siirrä fenkoli sivuun odottamaan grillausta. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä, lisää porkkanat ja peitä kannella. Anna porkkanoiden kypsyä al denteksi. Grillaa fenkoli ja porkkanat lampaanpaistin tekeytyessä. Sivele porkkanoille vielä voita. Asettele kasvikset tarjoiluvadille ja nosta paisti niiden päälle.