menu

Kesäsalaatti grillatuista kasviksista, kaurariisistä ja halloumista sitrus-soijadressingillä ja dukkahilla

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

Salaatti

  • 2 dl keitettyä kaurariisiä
  • 1 sydänsalaatti
  • 1 punainen paprika
  • Kourallinen parsatankoja
  • Kourallinen broccolinia
  • 1 halloumijuusto

 

Dukkah

  • Iso kourallinen sekalaisia pähkinöitä ja siemeniä (manteleita, hasselpähkinöitä, pistaasipähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja/tai auringonkukansiemeniä – kaikki käy)
  • 1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 tl chiliä
  • 1 tl sumakkimaustetta
  • Suolaa ja pippuria

 

Dressinki

  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1/2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • Hieman suolaa ja pippuria

Resepti

Salaatti
Keitä kaurariisi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Huuhtele kaikki kasvikset ja säästä muutama kaunis salaatinlehti pleittausta varten. Paloittele paprika isohkoiksi paloiksi ja katkaise parsasta ja broccolinista tyvet. Laita kasvikset kulhoon ja kaada niiden päälle hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa halloumi ohuiksi, n. 0,5–1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja sivele juustoviipaleet oliiviöljyllä.

Grillaa kasvikset ritilän keskellä korkeassa kuumuudessa. Grillaa muutama minuutti kummaltakin puolelta, jotta kasvikset saavat hieman ”palanutta” väriä ja tulevat napsakan rapeiksi. Grillaa halloumisiivut samalla tavalla.

 

Dukkah
Lisää kaikki ainekset pannulle ja paahda miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Sekoita usein, jotta seos ei pala pohjaan. Seos saa tuoksua ja ottaa hieman väriä, jotta mausteista saadaan irti kaikki aromit ja maut. Jäähdytä ja hienonna seos minisilppurissa karkeaksi jauheeksi.

Asettele muutama isompi sydänsalaatinlehti ison kulhon pohjalle. Lisää keitetty kaurariisi ja asettele grillatut kasvikset ja halloumi hieman sinne tänne kaurariisikeon päälle. Kaada sitrus-soijadressinki salaatin päälle ja tarjoile dukkahin kanssa.