menu

Lämminsavulohta aromaattisilla mausteilla

Smoked salmon

Beginner

6 annoksia

Ainekset

  • 8 katajanmarjaa
  • 6 g kokonaisia punapippureita
  • 4 g kokonaisia tasmanianpippureita
  • 200 g sokeria
  • 200 g suolaa
  • 400 g lohifilettä nahkoineen
  • 30 g hickory-savustuslastuja
  • Salaattia tarjoiluun (valinnainen)
  • Ranskankermaa tarjoiluun (valinnainen)
  • Rapeaa leipää tarjoiluun (valinnainen)

Resepti

Paahda mausteita kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua hyvältä. Anna mausteiden jäähtyä hetki ja jauha ne morttelissa tai maustemyllyssä. Siirrä sivuun.

Sekoita sokeri ja suola kulhossa. Levitä puolet seoksesta vuoan tai uunipannun pohjalle. Kerroksen tulisi olla väh. XX cm paksu.

Aseta lohifileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele 3/4 mausteseoksesta tasaisesti lohen päälle. Siirrä lohifileet – edelleen nahkapuoli alaspäin – vuokaan/uunipannuun sokeri-suolaseoksen päälle. Peitä lohifileet lopulla sokeri-suolaseoksella. Peitä vuoka/uunipannu muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa 4 tuntia. Pyyhi ylimääräinen sokeri-suolaseos lohifileiden pinnalta ja huuhtele fileet varovasti kylmän juoksevan veden alla. Taputtele fileet varovasti kuivaksi ja laita ne takaisin jääkaappiin 4 tunniksi.

Kaada 4K-grilliin 150 g hiiliä savustusta varten. Paina sytytyspainiketta. Anna kuvun olla auki ensimmäiset 10 minuuttia, jotta grilli syttyy kunnolla. Aseta 30 g hickory-savustuslastuja hiilloksen reunalle (ei hiilloksen päälle) ja anna niiden kyteä parin minuutin ajan. Aseta valurautaritilä paikalleen, aseta sen päälle pizzakivi ja päällimmäiseksi ruostumaton korotusritilä. Aseta lohipalat voipaperin päälle grilliritilälle. Sulje kupu ja anna lohen savustua 30 minuuttia. Avaa yläventtiili kokonaan ja käännä alaventtiili asentoon 1.

Ota lohifileet grillistä 30 minuutin kuluttua ja aseta lautaselle. Ripottele loput mausteseoksesta lohen päälle. Tarjoile salaatin, ranskankerman ja rapean leivän kera.