menu

Lohifilee Wellington

Alaska salmon bake

Advanced

4 annoksia

Ainekset

Täyte

  • 1 rkl viinirypäleensiemenöljyä
  • 60 g banaanisalottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 tl valkosipulitahnaa
  • 30 g ruskeita herkkusieniä kuutioituina
  • 30 g suolatonta voita
  • 200 g babypinaattia
  • 4 g rakuunaa
  • Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Yrttipannukakut (4–6 kpl)

  • 25 g babypinaattia (blancheerattuna ja valutettuna)
  • 3 g rakuunaa
  • 4 g persiljaa
  • 2 kananmunaa
  • 75 g vehnäjauhoja
  • 100 g täysmaitoa
  • Veitsenkärjellinen suolaa
  • Oliiviöljyä

Valmistus

  • 2 x 250 g voitaikinalevyjä
  • Yrttipannukakkuja
  • Täyte
  • 500 g lohifileetä, nahaton ja ruodoton
  • 1 kananmuna kevyesti vatkattuna

Resepti

Täyte
Kuumenna viinirypäleensiemenöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää salottisipuli ja ruskista pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja sienet ja ruskista vielä 2 minuuttia. Ota kattila lämmöltä ja siirrä sivuun jäähtymään. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää pinaatti. Sekoita jatkuvasti, kunnes pinaatti on kypsynyt. Kaada pinaatti siivilään ja anna jäähtyä. Kun pinaatti on jäähtynyt, purista pinaatinlehdet mahdollisimman kuiviksi. Tämä sujuu parhaiten painamalla pinaattia lusikan selkäpuolella. Kuivaa lopuksi vielä talouspaperilla. Lisää pinaatti sieniseokseen ja sekoita hyvin. Hienonna rakuuna ja lisää sieniseokseen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Peitä ja siirrä sivuun muiden valmistelujen ajaksi.

Yrttipannukakut
Blancheeraa pinaattia kiehuvassa vedessä 30 sekuntia. Ota lämmöltä ja anna jäähtyä jäähauteessa. Kun pinaatti on jäähtynyt, valuta ja puristele pinaatista ylimääräinen neste ja kuivaa lopuksi vielä talouspaperilla. Hienonna pinaatti karkeaksi ja laita blenderiin muiden pannukakkuainesten kanssa. Blendaa suurella nopeudella, kunnes seos on sileä ja tasainen. Siivilöi taikina. Kaada tarttumattomalle pannulle hieman oliiviöljyä ja paista pannukakut yksittäin miedolla/keskilämmöllä. Siirrä pannukakut sivuun muiden valmistelujen ajaksi.

Valmistus
Kauli voitaikina leivinpaperin päällä. Aseta voitaikinalevylle ensin kaksi pannukakkua, niiden päälle puolet sieniseoksesta ja lopuksi lohifilee. Peitä kala lopulla sieniseoksella. Laita päällimmäiseksi kaksi pannukakkua tai tarvittaessa enemmän. Varmista, että pannukakut peittävät muut täytteet hyvin. Sivele voitaikinan näkyvät reunat kananmunalla ja peitä kala toisella voitaikinalevyllä. Sulje reunat painelemalla haarukalla. Säilytä jääkaapissa.

Valmistus
Kuumenna pizzakivellä varustettu Furnace-grilli 210 asteeseen. Laita lohi (leivinpaperin päällä) pizzakivelle ja grillaa 30 minuuttia. Varmista, että lämpötila pysyy 210 asteessa. Lohen sisälämpötilan tulisi olla 50 °C. Anna lohen levätä 10 minuuttia grillaamisen jälkeen.