Naudan sisäfilee valkosipulilla ja rosmariinilla
Naudan sisäfilee valkosipulilla ja rosmariinilla
Print recipeIngredients
Sisäfilee
- 500 g viinirypäleensiemenöljyä
- 100 g fileestä leikattua naudanrasvaa kuutioituna
- 1 valkosipulia
- 2 rosmariininoksaa
- 500 g naudan sisäfileetä
- Suolaa
Lisukkeet ja tarjoilu
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 pieni salottisipuli kuorittuna ja hienonnettuna
- 5 g persiljaa
- 5 g kirveliä
- 2 g rakuunaa
- 2 g minttua
- 16 pientä Apache-perunaa
- Vuorisuolaa
- Kypsä sisäfilee
Recipe
Kuumenna viinirypäleensiemenöljy kattilassa Force- tai Furnace-grillissä. Lisää kuutioitu naudanrasva ja keitä 10–20 minuuttia. Lisää valkosipuli ja rosmariini ja kuumenna öljy 70 asteeseen. Käytä lämpömittaria tarkan lämpötilan mittaamiseen. Pidä lämpötila tasaisena. Mausta sisäfilee suolalla ja laske se varovasti kattilaan öljyseokseen. Anna kypsyä, kunnes lihan sisälämpötila on 50 °C – käytä lihalämpömittaria. Valmistumisaika on n. 25–30 minuuttia. Kun oikea sisälämpötila on saavutettu, ota liha kattilasta. Anna fileen levätä ritilällä. Lihan kypsyessä kääri valkosipuli alumiinifolioon ja paista se grillissä pehmeäksi, noin 30 minuuttia.
Nosta varovasti öljykattila pois grillistä (älä heitä öljyä pois) ja nosta grillin lämpötilaa. Kun grilli on kuuma, ruskista sisäfilee joka puolelta. Siirrä filee jälleen ritilälle vetäytymään. Medium-kypsän lihan sisälämpötila on n. 56 °C.
Kun valkosipuli on kypsä, purista pehmennyt sisus kulhoon ja sekoita siihen 1 rkl lihan valmistuksessa käytettyä öljyä. Huuhtele salottisipuli kylmässä vedessä, valuta ja laita erilliseen kulhoon. Hienonna kaikki yritit ja sekoita ne salottisipuliin. Siirrä sivuun.
Keitä tällä välin perunat suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hetki. Sivele perunat lihan valmistuksessa käytetyllä öljyllä ja ripottele niiden päälle vuorisuolaa. Grillaa perunat kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Levitä valkosipuliöljy ja salotti-yrttiseos sisäfileen päälle. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile grillattujen perunoiden kera.