menu

Pulled beef sandwich

BBQ pulled beef sandwich

Intermediate

Ainekset

BBQ-kastike

  • 15 g maapähkinä- tai viinirypäleensiemenöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 banaanisalottisipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl savupaprikaa
  • 210 g tomaattisosetta
  • 100 g omenasiiderietikkaa
  • 120 g ruokosokeria
  • 1 rkl Worcesterkastiketta
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Short ribs

  • 4 x short ribs (naudan kylkirivi), yhteensä n. 1,5 kg
  • 2 porkkanaa kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 purjosipuli hienonnettuna
  • 2 banaanisalottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2 sellerinvartta hienonnettuna
  • 1000 g lihalientä
  • 16 g kuivattua ancho-chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 tl Worcesterkastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 10 g suolaa
  • Tarjoilu
  • BBQ-kastiketta
  • Brioche-hampurilaissämpylöitä

Resepti

BBQ-kastike
Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja banaanisalottisipuli ja kuullota pehmeiksi (n. 7 minuuttia). Lisää kuivat mausteet ja jatka kuullottamista koko ajan sekoittaen 2 minuuttia, kunnes mausteet ja sipulit ovat sekoittuneet. Lisää loput ainekset ja keitä 20 minuuttia. Kaada kattilan sisältö blenderiin ja blendaa n. 30 sekuntia, kunnes seos on sileä ja tasainen. Siivilöi seos tiheäsilmäisen siivilän läpi ja anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Short Ribs
Kaada hieman öljyä painekattilan pohjalle. Kun öljy on kuumaa, lisää short ribsit. Ruskista liha joka puolelta, ota ribsit kattilasta ja siirrä sivuun. Lisää kattilaan hieman öljyä ja hienonnetut kasvikset ja kuullota, kunnes kasvikset ovat karamellisoituneet pehmeiksi. Lisää hieman lihalientä ja deglaseeraa. Lisää loppu lihaliemi, chili, valkosipuli, Worcesterkastike, mausteet, sinappijauhe ja suola. Lisää short ribsit. Peitä kannella ja säädä keitin maksimipaineelle. Anna kypsyä 90 minuuttia. Ota painekattila liedeltä ja anna jäähtyä kokonaan ennen kannen avaamista. Anna short ribsien jäähtyä kattilassa olevassa nesteessä. Leikkaa muovikelmusta neljä sopivan kokoista palaa ja levitä niille BBQ-kastiketta. Sivele myös lihan päälle BBQ-kastiketta ja kääri kukin pala tiukasti omaan muovikääreeseensä. Anna tekeytyä jääkaapissa väh. 12 tuntia ja enint. 48 tuntia. Ota ribsit kääreistään juuri ennen tarjoilua ja grillaa kuumassa grillissä 4–5 minuuttia. Sivele BBQ-kastikkeella.

Revi liha irti luista haarukoilla, sekoita lihaan hieman lisää BBQ-kastiketta ja tarjoile brioche-hampurilaissämpylöiden ja haluamiesi lisukkeiden kera.