menu

Simpukoita sitruunaruoholla

Lemongrass mussels

Beginner

2 annoksia

Ainekset

Kookoskastike

  • 2 g kardemummanpalkoja
  • 40 g sitruunaruohoa
  • 1 g ryppylimetin lehtiä
  • 2 g korianterinsiemeniä
  • 400 g kookosmaitoa
  • 160 g kookoskermaa

Simpukat ja simpukkaliemi

  • 500 g simpukoita
  • 100 g valkoviiniä

Simpukat

  • 10 g oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
  • 5 g tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienoksi raastettuna
  • 1 g thai-chiliä hienonnettuna
  • 85 g sipulia kuorittuna ja silputtuna
  • 90 g paprikaa hienonnettuna
  • 150 g simpukkalientä
  • Kookoskastike
  • Simpukat
  • 5 g basilikaa
  • 1 limetin kuori ja mehu

Resepti

Kookoskastike
Jauha kardemumma ja pilko sitruunaruoho ja ryppylimetin lehdet ja paahda aineksia kuumalla pannulla yhdessä korianterinsiementen kanssa, kunnes seos alkaa tuoksua hyvältä. Lisää kookosmaito ja kookoskerma ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on n. 100 g. Siirrä sivuun.

Simpukat ja simpukkaliemi
Lisää simpukat ja valkoviini erittäin kuumaksi kuumennettuun kattilaan. Peitä kannella ja anna simpukoiden kypsyä höyryssä 2–3 minuuttia. Sekoita ja lisää kattilaan 50 g vettä. Peitä uudelleen kannella ja anna simpukoiden kypsyä höyryssä vielä 2 minuuttia. Ota simpukat lämmöltä ja siivilöi liemi. Muista säilyttää liemi myöhempää käyttöä varten! Heitä pois kaikki simpukat, joiden kuori ei ole auennut.

Valmistus
Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja kuullota varovasti 1–2 minuuttia. Lisää sipuli, paprika ja kookoskastike ja anna kiehua 3–4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna seoksen redusoitua vielä 3 minuuttia. Lisää simpukat ja basilika sekä limetin kuori ja mehu. Mausta merisuolalla maun mukaan.