menu

Thai red coconut curry

Thai red Coconut curry

Beginner

4 annoksia

Ainekset

Punainen chilitahna

  • 90 g tuoretta inkivääriä kuorittuna
  • 30 g sitruunaruohoa
  • 12 g thai-chiliä
  • 60 g punaista chiliä
  • 30 g valkosipulia kuorittuna
  • 1 ryppylimetin lehti
  • 1/2 tl suolaa

Kana

  • 50 g suolaa
  • 8 pientä kanafilettä ilman nahkaa
  • 4 tl punaista chilitahnaa

Red curry

  • 10 g viinirypäleensiemenöljyä
  • 75 g punaista chilitahnaa
  • 100 g valkosipulia kuorittuna ja viipaloituna
  • 10 g punaista chiliä viipaloituna
  • 400 g grillattua kanaa
  • 400 g kookosmaitoa
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • 2 ryppylimetin lehteä
  • 3 vihreää kardemummanpalkoa
  • 1 tähtianis
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kalakastiketta
  • 2 tl vaaleaa soijakastiketta
  • 100 g tuoreita herneitä
  • 1 limetin mehu

Resepti

Punainen chilitahna
Blendaa kaikki ainekset suurella nopeudella, kunnes seos on sileä ja tasainen. Siirrä sivuun.

Kana
Lisää suola 1 litraan vettä ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä. Laita jäähtynyt suolaliemi ja kana astiaan. Peitä astia ja laita se jääkaappiin 5 tunniksi. Ota kana suolaliemestä ja taputtele kuivaksi. Levitä kanalle punaista chilitahnaa (säästä 75 g tahnaa myöhempää käyttöä varten) ja laita kana takaisin jääkaappiin 40 minuutiksi.

Kuumenna Force tai Furnace ja grillaa kanaa kovalla lämmöllä. Ota kana grillistä ja siirrä sivuun.

Aseta iso kattila grilliin keskilämmölle. Lisää kattilaan viinirypäleensiemenöljy ja punainen chilitahna ja lämmitä 2–3 minuuttia. Lisää sitten sipuli ja tuore punainen chili ja paista, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Lisää kana ja kookosmaito. Murskaa sitruunaruoho ja lisää se kattilaan. Lisää limetinlehti, kardemumma, tähtianis, laakerinlehti, kalakastike ja vaalea soijakastike. Anna kiehua hiljalleen 1–2 tuntia ilman kantta.

Kiehauta kattilassa vettä. Lisää tuoreet herneet ja keitä 1–2 minuuttia. Kaada herneet välittömästi kiehautuksen jälkeen astiaan, jossa on jäävettä. Siivilöi vesi pois ja lisää herneet curryyn valmistuksen loppuvaiheessa.

Mausta limetin mehulla ja lisää kalakastiketta maun mukaan.