menu

Tulinen kanasandwich

Spicy chicken club sandwich

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

Marinadi

  • 4 kananreittä
  • 6 g thai-chiliä hienonnettuna, ilman siemeniä
  • 60 g sagyejeol ssamjang -tahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
  • 50 g valkoviinietikkaa
  • 2 g hienoa suolaa
  • XX rkl kalakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä

Gochujang-majoneesi

  • 1 munankeltuainen
  • 10 g vaaleaa soijakastiketta
  • 50 g gochujang-tahnaa
  • 5 g riisiviinietikkaa
  • 3 g Dijon-sinappia
  • 200 g viinirypäleensiemenöljyä

Valmistus ja tarjoilu

  • Kypsät kananreidet
  • 16 siivua pekonia
  • 12 viipaletta täysjyväleipää
  • Suolatonta voita (2 rkl per sandwich)
  • 16 tomaattisiivua
  • Salaattia
  • Gochujang-majoneesi
  • Rapeaksi grillatut kanannahat
  • Hammastikkuja

Resepti

Irrota varovasti nahat kananreisistä. Säästä ne myöhempää käyttöä varten.

Sekoita marinadin ainekset ja kaada kanojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Kuumenna uuni 165 asteeseen. Laita kanannahat kahden uunipellin väliin. Laita pellit uuniin ja paista 10–20 minuuttia, kunnes nahanpalat ovat ruskistuneet rapeiksi. Siirrä sivuun.

Majoneesi

Vatkaa munankeltuaiset, soijakastike, gochujang, etikka ja sinappi pienessä kulhossa. Lisää viinirypäleensiemenöljy hitaasti koko ajan vispaten, kunnes seos on sakeutunut ja paksuuntunut majoneesiksi. Jos seos tuntuu liian paksulta, voit tarvittaessa notkistaa sitä lisäämällä hieman soijakastiketta. Siirrä sivuun.

Kuumenna grilli. Ota kananreidet marinadista ja valuta ylimääräinen marinadi pois. Mausta suolalla ja grillaa kypsiksi. Anna kananpalojen levätä 10 minuuttia grillaamisen jälkeen ja leikkaa ne sitten sopivan kokoisiksi palasiksi.

Paista pekonisiivut grillissä.

Paahda leipäviipaleet kanan vetäytyessä. Voitele 8 leipäviipaletta toiselta puolelta ja 4 leipäviipaletta molemmilta puolilta (nämä ovat sandwichin keskimmäiset viipaleet).

Kokoa sandwichit: laita lautaselle yksi leipäviipale voipuoli ylöspäin ja asettele sen päälle kolme pekonisiivua ja sopiva määrä grillattua kanaa. Voitele keskimmäinen leipäviipale molemmilta puolilta gochujang-majoneesilla (1–2 rkl) ja aseta se kananpalojen päälle.

Asettele keskimmäisen leipäviipaleen päälle ensin tomaattisiivut, sitten salaatti ja lopuksi rapea kanannahka. Laita päällimmäiseksi vielä yksi leipäviipale voipuoli alaspäin.

Leikkaa sandwich kahdeksi kolmioksi ja lävistä ne hammastikuilla, jotta leipä täytteineen pysyy koossa.