menu

Turskanyytit sitruunalla ja dukkahilla

Papilotte recipes

Intermediate

4 annoksia

Ainekset

Kalanyytit

  • 400 g kokonainen kala (turskaa tai muuta valkoista kalaa)
  • 1/2 sitruuna
  • Hieman oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

 

Dukkah

  • Iso kourallinen sekalaisia pähkinöitä ja siemeniä (manteleita, hasselpähkinöitä, pistaasipähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja/tai auringonkukansiemeniä – kaikki käy)
  • 1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 tl chiliä
  • 1 tl sumakkimaustetta
  • Suolaa ja pippuria

Resepti

Kalanyytit
Leikkaa kala neljään osaan ja aseta kukin kalapala omalle isolle folionpalalleen, yksi syöjää kohti. Pirskota kalan päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta lopuksi päälle muutama ohut sitruunanviipale. Kääri folio tiukaksi paketiksi.

Laita paketit suoraan ritilälle, mieluiten hieman sivuun niin, että ne eivät ole liian suorassa lämmössä. Grillaa 3–4 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää. Avaa paketit juuri ennen tarjoilua ja ripottele kalan päälle dukkahia ja tuoretta sitruunamehua.

 

Dukkah
Lisää kaikki ainekset pannulle ja paahda miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Sekoita usein, jotta seos ei pala pohjaan. Seos saa tuoksua ja ottaa hieman väriä, jotta mausteista saadaan irti kaikki aromit ja maut. Jäähdytä ja hienonna seos minisilppurissa karkeaksi jauheeksi.

Avaa paketit juuri ennen tarjoilua ja ripottele kalan päälle vasta valmistettua dukkahia ja tuoretta sitruunamehua.