menu

THOMAS RODE

”Grillaaminen on minulle keino tuntea yhteyttä entisaikojen ruoanvalmistukseen”


Gourmetkokki Thomas Rodelle grillaaminen on kaikkein autenttisin tapa valmistaa ruokaa, sillä grillin kesyttämätön kuumuus asettaa ruoanlaitolle erilaisia vaatimuksia keittiöön verrattuna. Tutustu Thomasin parhaisiin grillivinkkeihin ja nosta grilliateriasi tarjoamat makuelämykset kokonaan uusiin sfääreihin!
Kahdelle vehreälle tontille jaettu kesämökki, jonka tiluksilla ennen toimi valtava taimitarha, on Thomas Rodelle paikka rauhoittua. Rode on ammatiltaan kokki ja yksi verkossa toimivan rigtigmad-ruokatorin perustajista. Rode viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona ympäri vuoden, mutta kesällä hän ottaa kaiken irti mökkipalstastaan, missä hän viljelee paljon erilaisia kasviksia ja hedelmiä.


”Rakastan kaikkia vuodenaikoja ja olen ulkona niin paljon kuin pystyn. Mutta kesä on kyllä vuodenaikojen kuningas, ja silloin ulkona voi helpommin myös kokkailla”, Rode sanoo ja kertoo nauttivansa pitkinä kesäiltoina etenkin grillaamisesta. Hänelle se on keino tuntea yhteyttä entisaikojen ruoanvalmistukseen, jolloin lämpötiloja ei voitu hallita niin tarkasti kuin nykyaikaisissa keittiöissä.


”Grillaaminen on haastavampaa kuin perinteinen ruoanlaitto, sillä keittiöstä tuttuja ruoanvalmistusmenetelmiä on joskus vaikea toteuttaa grillin avulla. Pyrin hyödyntämään kokemustani ammattikokkina myös grillatessani, joten tapani grillata voi olla erilainen kuin muilla”, Thomas sanoo. Seuraavassa hän kertoo parhaat vinkkinsä mahdollisimman hyvään grillauselämykseen.1. Älä kiirehdi

Grillaaminen vie oman aikansa, aina valmistelusta itse kokkaamiseen. Vaikka Everduren Fast Flame Ignition -teknologian ansiosta hiillos on valmis vain 10 minuutissa, grilli on kuitenkin puhdistettava perusteellisesti ennen ruoanvalmistusta. Lämmön on myös annettava rauhassa levitä grillin kaikkiin käytössä oleviin osiin.


2. Käytä kasviksia

Kasvikset ovat herkullisia grillattuina sellaisenaankin, mutta niitä voidaan käyttää myös apuna muiden ruoka-aineiden valmistuksessa. Kiedo esimerkiksi kalafileet tai lihanpalat munakoisosiivuihin tai salaatinlehtiin tai käytä niitä paprikoiden täytteenä. Näin ruoka ei tartu kiinni ritilään, ja lisäksi se saa raikasta makua kasviksista.


3. Hyödynnä savu

Käytä grillissä syntyvää savua antamaan makua grilliruoille. Ritilällä valmistettu ruoka saa makua savusta ja hiilloksesta, mutta savuaromeja voi hyödyntää myös epäsuorasti. Esimerkiksi voita voi savustaa laittamalla kimpaleen voita pieneen pannuun tai kattilaan ja peittämällä sen isommalla astialla, joka toimii kantena ja ohjaa juuri sopivasti savua grillistä voihin.


Thomasin kolme herkullista grillireseptiä

Gazpacho recipes 2

Grillatuista kasviksista valmistettu gazpacho hummerilla


Grillattua ibérico-porsasta ja parsaa savustetusta voista valmistetulla meirami-béarnaisekastikkeella

Torsk recipes 2

Turskaa munakoisonyyteissä, grillattua sydänsalaattia ja karamellisoidusta valkosipulista & tomaatista valmistettu emulsio

Näytä lisää reseptejä